Bekæmp din overvægt med et intragastrisk ballon system

intragastrisk ballonHar man et problem med overvægt og bare ikke kan finde en kur der virker, kan det være ufatteligt frustrerende. Det skyldes at ens udseende ikke bare kan have indflydelse på ens sundhed, men ligeledes ens velvære og selvtillid. Hvis man utallige gange har prøvet forskellige sundheds kure, men det lige lidt hjælper, så kan det være svært at finde en løsning, men her er en.


Fedmeoperationer er for mange den sidste mulige løsning eller er det virkelig det. Der er nemlig også noget der hedder intragastrisk ballon system. Her slipper man for risikable operationer og får en billigere løsning på sit fedmeproblem. Formålet med et intragastrisk ballon system er at begrænse pladsen i mavesækken, som gør at man hurtigere bliver mæt og derved mindsker sit kalorieindtag.

Operation foregår ved at man placere den gastriske ballon i mavesækken gennem munden, hvilket man gør med en minimal endoskopisk procedure, hvor patienten samtidig er under en mild sedation.   Derefter fyldes ballonen op med saltvand, således at den skaber en sfærisk form. Afhængigt af patientens kropsstruktur, bliver ballonen fyldt op med 400 til 700 cc. Gennem et intragastrisk ballon system undgår man altså et kirurgisk indgreb og får ligeledes en effektiv fedmebehandling. En undersøgelse med 130 personer viste faktisk et gennemsnitligt vægttab på 9,8 kg eller 10,2% af deres kropsvægt, efter at de havde haft ballonen placeret i 6 måneder.

Det intragastriske ballon system er egnet til overvægtige voksne, som har en BMI på 30-40 kg/m2, og har oplevet at kost og motion ikke hjælper på vægttab. For at få den rette virkning er det dog vigtigt at patienten er på en læge overvåget kost- og motionsplan.

Vil du vide mere eller overvejer du at prøve et intragastrisk ballon system, så kan du læse mere på gastriball.dk, som tilbyder Orbera ballonsystemet til personer med en BMI på over 27.

Gem