Bedemand i Glostrup – Min første dag som bedemand

I dag starter en ny epoke i mit liv. Jeg er nemlig både blevet uddannet som bedemand, og jeg skal fra dags dato være lokal bedemand i Glostrup. Jeg er spændt som en flitsbue, og håber at jeg kan leve op til forventningerne.

Det at være den lokale bedemand i Glostrup er nemlig lidt af en familiesvaghed, da jeg langt fra er den første. Både min farfar og far var nemlig bedemand i Glostrup – og hvad var mere naturligt, end at jeg fortsatte denne tradition.

Det vil dog nok give nogle lidt pudsige situationer, for mig og min familie har jo i mange tilfælde begravet hele familier, da bedemands faget jo har ligget i vores blodåre i snart mange generationer. Det er dog primært en fordel, da menigmand jo tit og ofte går tilbage til de steder, hvor de fik en god behandling til en ordentlig pris. Vi har med andre ord udført tilfredsstillende arbejde snart en menneskealder, og det giver alt andet lige trofaste kunder.

Der var dog en periode, hvor jeg var sikker på, at jeg ikke skulle være bedemand i Glostrup. Jeg synes det ville være forfærdelig kedeligt at blive det samme som både min far og farfar, og jeg havde immervæk hørt rigelig bedemandssnak under aftensmaden og andre samlingsstunder. Ikke at jeg var sart, men det var hele tiden, og det skulle man lige vende sig til.

Alle de snakke om begravelser og bisættelser må dog have gjort mig lidt erhvervsskadet, for jeg kan på nuværende tidspunkt slet ikke forstille mig at være noget andet end den trofaste lokale bedemand i Glostrup. Især ikke i disse krisetider hvor alle som en er glade for bare at have et arbejde.